Banankage - En af de sundere slags

Banankage - En af de sundere slags

Hvis du er lige så stor fan af kage, og elsker at spise kage som os på hw - teamet, så vil du blive glad for denne opskrift på en af de sundere banankage opskrifter. Den er nemlig til dig der gerne vil kunne nyde et godt stykke kage med samvittigheden i behold. 13242244_1323311051016588_1327771183_o Ingredienser:
  • 5 modne bananer
  • 80 g blødt smør
  • 75 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 60 g fuldkornsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 4 æg
Du kan evt. tilføje mørk Chokolade eller hakkede valnødder, alt efter hvad du har lyst til. Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) Start med at tilføje både smør, vanilje og sukker i en skål, brug et piskeris til at piske det sammen til det bliver luftigt. Tag en ny skål og Pisk herefter æggene godt sammen, og mos bananerne sammen i en skål for sig. Rør så forsigtigt de moste bananer sammen med de piskede æg, og bland det derefter sammen med smørret og sukkeret. Tilsæt herefter de resterende ingredienser lidt efter lidt, og sørg for at det hele bliver rørt godt sammen. Når det er blevet en stor dej med en lidt klistret konsistens er Dejen er nu klar til at komme i en brødform, smurt eller beklædt med bagepapir. Bag herefter bananbrødet i 30-35 minutter i den forvarmede ovn. Herefter tages brødet ud af formen og lægges på en bagerist i stedet, så det kan køle ordentligt ned. Men hvis man nu er til den lidt sundere banankage, så er det selvfølgelig muligt at erstatte rørsukkeret med enten flere bananer eller fx honning. Du kan også supplere med lidt flere nødder, rosiner eller dadler, som også gør den lidt sødere, så sukker måske slet ikke er nødvendigt - med mindre den søde smag virkelig skal smage igennem.